Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Το μεσημέρι η απολογία του ηλικιωμένου για τη δολοφονία του 39χρονου

Προθεσμία για ν΄απολογηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι πήρε ο 72χρονος που το μεσημέρι της Τετάρτης πυροβόλησε θανάσιμα και για ασήμαντη αφορμή, 39χρονο επαγγελματία μέσα στο κατάστημά του στο κέντρο της Κυπαρισσίας.

Ο ηλικιωμένος συνταξιούχος λαχειοπώλης εμφανίστηκε χωρίς ίχνος μεταμέλειας στη δικαιοσύνη, ζήτησε -σύμφωνα με πληροφορίες- να του επιβληθεί η ανώτερη των ποινών και αρνήθηκε νομική υπεράσπιση ενώ κανένα από τα μέλη του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπόθεση.

Έτσι τον 72χρονο ορίστηκε να εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος κάτι που επίσης δεν δέχθηκε ο κατηγορούμενος και το πιθανότερο είναι σήμερα ν΄απολογηθεί χωρίς υπερασπιστική στήριξη.

Σε βάρος του, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από δόλο, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του άτυχου άνδρα (ο οποίος διέμενε στην Κυπαρισσία και ήταν πατέρας ενός παιδιού ενάμιση έτους) προήλθε από αιμορραγία εξαιτίας τραυματικής ρήξης μεγάλων αγγείων στην κοιλιακή χώρα μετά από πυροβολισμό και από απόσταση 1.5 μέτρου.

Μάλιστα ο ιατροδικαστής Καλαμάτας Γιάννης Δούζης, σημείωσε πως ο 39χρονος ήταν διπλά άτυχος καθώς αν η σφαίρα ήταν χιλιοστά πιο μπροστά δεν θα είχε πεθάνει μια και αυτή σφηνώθηκε και δεν βρήκε διέξοδο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει θανάσιμο τραύμα.

Χθες το απόγευμα από τον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κυπαρισσία αρχικά και το κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία του 39χρονου (σε στενό κύκλο λόγω της πανδημίας), από τον μητροπολίτη Τριφυλίας κ. Χρυσόστομο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος