Ε. Αλειφέρη: Ξεκίνησαν οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (ηχητικό)

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας μίλησε ο διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη.

Η κ. Αλειφέρη σημείωσε την έντονη ανησυχία της, για το συνωστισμό που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην πόλη της Καλαμάτας, καθώς τόσο η ΜΕΘ όσο και η κλινική Covid του νοσοκομείου της πόλης παραμένουν υπό πίεση και ο φόβος για ένα νέο πανδημικό κύμα είναι μεγάλος. Παράλληλα, σημείωσε ότι το τελευταίο «κύμα» της μετάλλαξης «Δ» είχε βαριές νοσηλείες.

Αναφερόμενη στη μετάλλαξη «Ο» σημείωσε ότι ακόμα δεν έχουν διαπιστωθεί κρούσματα στην περιοχή, ωστόσο θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου να εμφανιστούν και στη Μεσσηνία. Συμπλήρωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να δούμε όχι μόνο την μεταδοτικότητα της συγκεκριμένης μετάλλαξης αλλά και το κατά πόσο βαριές νοσηλείες θα επιφέρει στους νοσήσαντες απ’ αυτή.

Η κ. Αλειφέρη αναφέρθηκε και στην χορήγηση θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενείς με covid-19, η οποία ήδη ξεκίνησε και στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, μαζί με άλλα 15 Νοσοκομεία σ’ όλη τη χώρα.

Υπογράμμισε ότι μονοκλωνικά αντισώματα είχαν δοθεί και παλιότερα στο νοσοκομείο Καλαμάτας σε ασθενείς που νοσούσαν βαριά, όμως τώρα αφορά και ασθενείς, ο οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και έχουν ενδείξεις ότι μπορεί να νοσήσουν βαριά.

Πιο συγκεκριμένα επισήμανε, πως ασθενείς, ενήλικες ή παιδιατρικοί (ηλικίας 12 ετών και μεγαλύτεροι, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, με την εμφάνιση ήπιων έως μέτριων συμπτωμάτων τις τελευταίες 5 ημέρες και διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο επιβάρυνσης της υγείας τους λόγω υποκείμενων νοσημάτων υψηλού κινδύνου, δυνητικά μπορούν να λάβουν θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, την αίτηση χορήγησης της οποίας μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε ιατρός διαθέτει κωδικούς συνταγογράφησης.

Έκλεισε δε, λέγοντας πως ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο χορηγήθηκε η αντίστοιχη θεραπεία σε περιπτώσεις ασθενών και στην Καλαμάτα.

https://soundcloud.com/ert-kalamatas-939538093/27122021a?si=4327730112dc49ab92860b7542428b12&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος