Ε. Αλειφέρη: «Ψεύδη και συκοφαντίες τα όσα αρνητικά αναφέρονται στην ανακοίνωση για το νοσοκομείο»

«Ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες» χαρακτήρισε τα όσα αρνητικά αναφέρονται στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για το νοσοκομείο Καλαμάτας, η διοικήτριά του, Ελένη Αλειφέρη, σε συνέντευξη που παρεχώρησε χθες.

«Δεν θ’ απολογηθούμε για τα αποκυήματα φαντασίας μίας ή ενός γιατρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Τη γνωρίζει η κοινωνία και αυτό αρκεί”, σημείωσε η κ. Αλειφέρη υπογραμμίζοντας το γεγονός πως η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών «δεν αναζήτησε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για να έχει έγκυρη πληροφόρηση». Επεσήμανε ωστόσο επεσήμανε την αναγκαιότητα περαιτέρω ενδυνάμωσης και ενίσχυσης σε προσωπικό του νοσοκομείου, θυμίζοντας πως φέτος έγινε προκήρυξη για 25 θέσεις γιατρών. Επίσης χαρακτήρισε «προσβολή» για τους εργαζόμενους και τον προσφάτως θανόντα διευθυντή της κλινικής Covid την ανακοίνωση, που κάνει λόγο για «άθλιες συνθήκες» στη συγκεκριμένη κλινική Covid το διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, όταν εκεί –μετά την επέκτασή της- νοσηλεύονταν περί τα 80 άτομα.

Η κ. Αλειφέρη αναφέρθηκε επιπλέον και στην επιθεώρηση που έκανε στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, πολυμελής ομάδα του Οργανισμού Διασφάλισης Υπηρεσιών Ποιότητας στον Τομέα της Υγείας, χωρίς να διαπιστώσει κάτι αρνητικό και χωρίς να επιβεβαιώσει τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, στην όποια η διοικήτρια καταλόγισε «πολιτική σκοπιμότητα».

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου στις 19-10-21

Τα μέλη του Σωματείου των ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ Ν.Μεσσηνίας συμμετέχουν στην Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία της Πέμπτης 21-10-21 . Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: “… Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 11.00 θα βρισκόμαστε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου θα μιλήσουμε στα ΜΜΕ και εκεί καλούμε:
Την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας να λογοδοτήσει απέναντι στις καταγγελίες μας και να δεσμευτεί για τα αιτήματα μας. Οι ειδικευμένοι ιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσπάθησαν και προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους πολλές φορές σε βάρος τόσο της προσωπικής τους υγείας όσο και της προσωπικής και οικογενειακής τους γαλήνης. Όλα αυτά με πενιχρούς μισθούς μειωμένους κατά 50% από το 2012,εφημερεύοντας μερικές φορές και μέρα παρά μέρα. Ζητάμε την κατανόηση των ασθενών και των πολιτών του νομού μας για όσες περιπτώσεις δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε όπως έπρεπε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος