Δυτική Μάνη: Δυναμικά προχωρά το έργο «Πράσινη Μάνη»

Τα βιωματικά σεμινάρια του έργου «Πράσινη Μάνη» για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς, ευρύ κοινό και μαθητές.

Σκοπός του Έργου είναι τα καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο- μέταλλα) και το οργανικό κλάσμα, κομποστοποιήσιμο (φλούδες, χόρτα, κόκκαλα και γενικά ό,τι προέρχεται από την κουζίνα) να μην πάνε στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής, αλλά να γίνεται διαλογή στην πηγή. Για τον λόγο αυτό έχει αναπτύξει και εφαρμόσει πιλοτικές δράσεις για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, με τη διαλογή στην πηγή, των ΑΣΑ και των βιοαποβλήτων. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των ΑΣΑ προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων: του Δήμου Δυτικής Μάνης, των δημοτών, των επισκεπτών, φορέων όπως επαγγελματικοί σύλλογοι, σχολικές μονάδες, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εθελοντικοί φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι και όλος ο γενικός πληθυσμός.

Στην Στούπα Δυτικής Μάνης πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα τα βιωματικά σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους που φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο -12θέσιο, με 250 μαθητές Τα Σάββατα συμμετείχαν ως εισηγητές και οι εκπαιδευτικοί από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, με βιωματικά παιχνίδια για τους μαθητές, επίδειξη της λειτουργίας των κομποστοποιητών και διάφορες δραστηριότητες εξοικείωσης των μαθητών στη διαλογή απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Για να εντυπωθεί καλύτερα η ανακύκλωση μοιράζονται στους μαθητές και εκπαιδευτικούς σελιδοδείκτες, υφασμάτινες τσάντες για τα ψώνια στους ενήλικες και σουβέρ στους επαγγελματίες για τα μαγαζιά τους, με συνθήματα για την ανακύκλωση.

Τα βιωματικά σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα χωριά, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος