Δημοτική αρχή Μεσσήνης: Διαβεβαίωση για επιδίωξη άμεσης ολοκλήρωσης του δρόμου και ανάδειξης των αρχαιοτήτων

Την παράκαμψη του Πεταλιδίου και το οδικό έργο Τζάνε-Καλαμάκι επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Στο σημείο του έργου βρέθηκαν και αρκετοί ακόμα παράγοντες της αυτοδιοίκησης (ο πρόεδρος του Δ.Σ., Νίκος Φύκιρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Στραβόλαιμος και Γιώργος Γρουσουζάκος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πεταλιδίου, Παναγιώτης Θεριός) αλλά και ο πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου, Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος.

Όπως επισημάνθηκε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόταση η οποία διαμορφώθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσει την υλοποίηση και αποπεράτωση του έργου, παράλληλα με την προστασία και τον σεβασμό στον αρχαιολογικό χώρο που ανάγεται στην Ακρόπολη της Αρχαίας Κορώνης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεσσήνης, “η δημοτική αρχή θα είναι παρούσα και αρωγός στην προσπάθεια του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο είτε μέσω σήραγγας ή είτε μέσω εναλλακτικής χάραξης. Σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση ληφθεί κατόπιν επιστημονικής τεκμηρίωσης, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να πάρει τον δρόμο της μελέτης – κατασκευής και θα γίνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσει την υλοποίηση και αποπεράτωση του έργου, παράλληλα με την προστασία και τον σεβασμό στον αρχαιολογικό χώρο που αποτελεί τοπικό και εθνικό πλούτο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος