Δήμος Πύλου-Νέστορος: Στο νέο πεζοπορικό χάρτη του ΕΟΤ το Μονοπάτι Μηναγιώτικο Natura 2000

Άκρως σημαντική και ενδιαφέρουσα για την προβολή και την ανάδειξη σε διεθνές πλέον επίπεδο του νέου Μονοπατιού Μηναγιώτικου Natura 2000, καθώς και των περιοχών του Δήμου Πύλου Νέστορος της Νότιας Μεσσηνίας που περιβάλει, είναι η απεικόνισή του στον νέο θεματικό πεζοπορικό χάρτη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) που δημιουργήθηκε από τον οργανισμό Ανάβαση.

Πρόκειται για εξειδικευμένο θεματικό χάρτη που απεικονίζει τα Εθνικά Μονοπάτια και τα δίκτυα μονοπατιών της Ελλάδας, καθώς και τις διαδρομές του γνωστού Eurovelo.

Tο Μονοπάτι Μηναγιώτικο Natura 2000 είναι το μοναδικό τοπικό μονοπάτι του Νομού Μεσσηνίας που αποτυπώνεται στον νέο χάρτη του ΕΟΤ, καθώς πληροί σειρά σημαντικών κριτηρίων, όπως εξειδικευμένη χαρτογράφηση και σύγχρονες πινακίδες υποδοχής και ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν από το Δήμο Πύλου Νέστορος, βάσει των οποίων έγινε η επιλογή παρουσίασης του στο νέο πεζοπορικό χάρτη της Ελλάδας, ο οποίος θα διανεμηθεί άμεσα σε όλο τον κόσμο μέσω των γραφείων του ΕΟΤ ανά την υφήλιο.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν προμήθειας του χάρτη από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ύστερα από σχετικό αίτημα στον εν λόγω εθνικό οργανισμό.

Αυτή η σπουδαία θεσμική διεθνή ανάδειξη του νέου μονοπατιού, θα δώσει την δυνατότητα στους λάτρεις ανά τον κόσμο του εναλλακτικού τουρισμού που επισκέπτονται την Μεσσηνία, να γνωρίσουν μια νέα πράσινη πολιτιστική διαδρομή σπάνιας μεσογειακής βιοποικιλότητας, που βρίσκεται σε έναν απομονωμένο γεωγραφικά θύλακα της Νότιας Μεσσηνίας. Πρόκειται για το μοναδικό παραποτάμιο μονοπάτι Natura 2000 της Ελλάδας, μήκους 13 Km, που ξεκινάει από τον οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων και καταλήγει στον παραθαλάσσιο οικισμό της Φοινικούντας, διαπερνώντας την κοιλάδα του Μηναγιώτικου ποταμού.

Στη διαδρομή του μονοπατιού οι επισκέπτες θα συναντήσουν, 3 μνημειακά δέντρα του «Δικτύου Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης» και μεταξύ αυτών η γηραιότερη Λυγαριά της Ελλάδας, υδρόμυλους, το διατηρητέο δημοτικό σχολείο Κάτω Αμπελοκήπων, τα ερείπια φραγκικού κάστρου του 13ου αιώνα (κάστρο Molines), μία μεσαιωνική ερειπωμένη εκκλησία, ένα εντυπωσιακό σπήλαιο με σταλακτίτες κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος