Δήμος Πύλου Νέστορος: Η διαδρομή Κάτω Αμπελόκηποι – Φοινικούντα στο χάρτη του ΕΟΤ

Στο νέο πεζοπορικό χάρτη του ΕΟΤ έχει ενταχθεί το μονοπάτι Κάτω Αμπελόκηποι – Φοινικούντα (Μονοπάτι Μηναγιώτικο Natura 2000) μετά από 3 χρόνια οργανωμένης προσπάθειας εθελοντών και πεζοπόρων.

Οι νέοι χάρτες διανέμονται δωρεάν από τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, καθώς και στις πύλες εισόδου στη χώρα. Έχει γίνει επίσης αίτημα ώστε να σταλούν οι χάρτες αυτοί, στις αρχές του 2023 δωρεάν σε φορείς της Μεσσηνίας (σχολεία, δήμους κ.α.) ώστε να είναι προσβάσιμοι σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η πράσινη διαδρομή του νερού, της ιστορίας και του πολιτισμού, Κάτω Αμπελόκηποι – Φοινικούντα, που ξεκινά από τον ιστορικό οικισμό Κάτω Αμπελοκήπων – Κάτω Μηναγίων και καταλήγει στη μαγευτική παραλία της Φοινικούντας.

Οι πεζοπόροι μπορούν να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία σε ένα μοναδικό οικοσύστημα σπάνιας βιοποικιλότητας που προστατεύεται από το πανευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, μεταξύ άλλων, μπορούν να θαυμάσουν τρία από τα αιωνόβια δέντρα της Ελληνικής Επανάστασης, το πευκοδάσος όπου έγινε η πρώτη πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοαιγυπτίων κατά το έτος 1825 και τον επιβλητικό υδρόμυλο “Μασούρα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος