Δήμαρχος Μεσσήνης: Με την έγκριση της τροποποίησης του ΓΠΣ θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη (ηχητικό)

Εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, το ΦΕΚ που σχετίζεται με τις χρήσεις γης στην περιοχή γνωστή ως ΛΠ3, στην περιοχή της Μπούκας της Μεσσήνης.

Μιλώντας στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, τόνισε πως λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα μετά την έγκριση της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, για την αποσαφήνιση των χρήσεων γης στη συγκεκριμένη ζώνη και εκτίμησε πως έτσι θα επιτευχθεί η πολυπόθητη εδώ και χρόνια ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Με την έγκριση της νέας ρύθμισης των χρήσεων γης στη ζώνη που εκτείνεται νότια της Μεσσήνης και σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, σε μια περιοχή 9.100 στρεμμάτων, γίνεται λεπτομερής διαβάθμιση της αγροτικής γης σε χαμηλής και μέσης παραγωγικότητας και καθορίζονται οι αντίστοιχες επιτρεπόμενες χρήσεις και προϋποθέσεις σχετικά με την ανάπτυξη κατοικιών, τουριστικών καταλυμάτων, βιομηχανικών-βιοτεχνικών εγκαταστάσεων χαμηλής και μέσης όχλησης, συσκευασίας και μεταποίησης τοπικών παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, αγροτικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και σημείων ανακύκλωσης.

https://soundcloud.com/ert-kalamatas-939538093/dimarchos-messinis-giorgos?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Παράλληλα, ο κ. Αθανασόπουλος έδωσε απαντήσεις σχετικά με την κατεδάφιση του κτηρίου Τσερπέ που είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο ενώ μίλησε για την ετοιμότητα του δήμου Μεσσήνης να υποδεχτεί τους επισκέπτες ενόψει των εορτών του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος