Διήμερες οι φετινές εκδηλώσεις για την ιστορική “Μάχη της Καλαμάτας”

Διήμερες θα είναι οι φετινές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος για τη Μάχη της Καλαμάτας (28/29 Απριλίου 1941). Φέτος μάλιστα, συμπληρώνονται 80 χρόνια από το σπουδαίο αυτό ιστορικό γεγονός, που αποτέλεσε την τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα κατά των Γερμανικών δυνάμεων που προχωρούσαν ορμητικά και την οποία έδωσαν οι συμμαχικές δυνάμεις αποτελούμενες από Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και Έλληνες (από την Ελλάδα και την Κύπρο) και Σέρβους.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, σε συνέχεια επικοινωνίας του Δήμου με την Αδελφότητα των Απομάχων, θα είναι διήμερες, ώστε να υπάρξει διαδικτυακή συμμετοχή όσων λόγω απόστασης και πανδημίας δεν μπορούν να παρευρεθούν στην Καλαμάτα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Καλαμάτας, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 13 Μαΐου και ώρα 20.00, διαδικτυακή εκδήλωση, με ομιλητή τον Δρ. Μάριο Αθανασόπουλο, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Ιστορικά Στοιχεία και Ντοκουμέντα από τη Μάχη της Καλαμάτας». Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Μανώλης Μάκαρης, ενώ τη μετάφραση έχει αναλάβει ο Λεωνίδας Βέλλης.
Την Παρασκευή 14 του μήνα στις 11, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τελετή στο μνημείο το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος