Χωρίς “παζάρι αντικών” φέτος η Κυπαρισσία

Με αιχμές κατά της δημοτικής αρχής Τριφυλίας, η πρόεδρος του “Προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας” Τζίμα Ιμιρζιάδη ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, την αποχώρηση του Προγράμματος από την διοργάνωση του παζαριού αντικών στην Παλιά Πόλη που πραγματοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια με τεράστια επιτυχία στην τριφυλιακή πρωτεύουσα.

Η κ.Ιμιρζιάδη, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή που ουσιαστικά σταματά και το παζάρι, με επιστολή της στον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα και το δημοτικό συμβούλιο της Κυπαρισσίας.
Η κ. Ιμιρζιάδη, έκανε λόγο στο σταθμό μας, για εγκατάλειψη της Παλιάς Πόλης από το δήμο, αλλά και για επιδοτούμενα προγράμματα προστασίας, ανάδειξης και προβολής που έχουν χαθεί.
“Ο πρώτος στόχος ήταν να φέρουμε την Παλιά Πόλη στο προσκήνιο και να την κάνουμε γνωστή σε όλη την Ελλάδα ως ιστορικό και αρχαιολογικό τόπο και διατηρητέο οικισμό. Εναν οικισμό που χρειάζεται προστασία και φροντίδα από την Πολιτεία και να μην αφεθεί στη φθορά του χρόνου και της αλόγιστης, ανθρώπινης παρέμβασης. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας αναδείξαμε το παζάρι ως θεσμό μακράς πνοής (13 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας), πανελλήνιας εμβέλειας, χαμηλού προϋπολογισμού και υψηλής απόδοσης. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι με όλες τις εξωστρεφείς δράσεις μας, δημοσιεύματα, εκδόσεις, αφιερώματα, εκθέσεις κ.λπ. και με πυρήνα της επικοινωνίας μας το παζάρι αντικών, πετύχαμε μια πρωτοφανή αναγνωρισιμότητα της Κυπαρισσίας στο πανελλήνιο”, σημείωσε η κ. Ιμιρζιάδη. “Αυτό το καλοκαίρι”,συμπλήρωσε “η γκρεμισμένη μάντρα στην πλατεία της Παλιάς Πόλης που είναι στην κεφαλή του παζαριού, ορατή από κάθε επισκέπτη, η έλλειψη (λόγω μη αδειοδότησης και μη λύσης του προβλήματος πλατεία ή δρόμος) ικανών τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία από τα οποία εξυπηρετούνται οι χιλιάδες επισκέπτες του καλοκαιριού και του παζαριού, η έλλειψη χωροταξίας, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και parking, καθιστούν την διακίνηση και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών αδύνατη και την όψη της πόλης κακή. Είναι αυτονόητο ότι όπως και στο σπίτι μας δεν προσκαλούμε κόσμο όταν υπάρχουν δυσκολίες φιλοξενίας (αναστάτωση, έλλειψη χώρου κ.λπ.) έτσι και στην Παλιά Πόλη δεν μπορούμε να καλέσουμε κόσμο όταν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις φιλοξενίας και ευχάριστης διαμονής. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν φαίνεται ότι η Παλιά Πόλη μπορεί να αντέξει την επιπλέον αύξηση της επισκεψιμότητας του παζαριού και για αυτούς τους λόγους το “Πρόγραμμα” αποσύρεται από τη φετινή διοργάνωσή του και θα κατευθύνει τη δράση του σε άλλους τομείς με εναλλακτικούς τρόπους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος