Χαρακοπιό Μεσσηνίας: Η παράσταση “Λα Μοσκέτα” στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου

Οι εκδηλώσεις πολιτισμού στον Δήμο Πύλου – Νέστορος συνεχίζονται με την θεατρική παράσταση “Λα Μοσκέτα” την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 21.00 στο Χαρακοπιό, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, θα παρουσιάσει το έργο “Λα Μοσκέτα” του Ρουτζάντε (όνομα με το οποίο πέρασε στην ιστορία ο Άντζελο Μπεόλκο 1500-1542).

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες κωμωδίες του 16ου αιώνα, τότε που σημειώθηκε η άνοδος του δυτικού πολιτισμού. Η σκηνοθεσία και διασκευή του έργου είναι του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας Γιάννη Μαργαρίτη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Καρμεντσίτα Μπροσμογιού, η εξαιρετική μετάφραση είναι του Κωστή Σκαλιώρα και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια είναι του Δημήτρη Οικονομάκη.

Το έργο μας μεταφέρει στην εποχή που η άνοδος του φασισμού στην Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι αρχίζει να απλώνει μαύρα σύννεφα πάνω από όλη την Ευρώπη. Η φαινομενικά απλοϊκή ερωτική ιστορία του έργου και τα ιλαροτραγικά παθήματα των ηρώων, με την μεταφορά της εποχής αποκτούν μια διαφορετική διάσταση. Το χρήμα και ο ερωτικός πόθος ήταν τα δύο σημεία ανάμεσα στα οποία κινείται η ζωή των ηρώων.

Στην θεατρική παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Αντιγόνη Δρακουλάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χρυσάνθη Δούζη, Χρίστος Νικολάου, Ζερόμ Καλούτα κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος