Αυθεντικός Μαραθώνιος: 2ος ο Παναγιώτης Μπουρίκας του Μεσσηνιακού (video)

Σπουδαία ημέρα για ολόκληρο τον μεσσηνιακό αθλητισμό ήταν η σημερινή καθώς ο αθλητής του ιστορικού «Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου 1888» Παναγιώτης Μπουρίκας, κατέλαβε τη 2η θέση στον 38ο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Μεσσήνιος αθλητής συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ (2.41.19) και με χρόνο 2.22.33 τερμάτισε πίσω απ’ τον νικητή του Μαραθωνίου Κώστα Γκελαούζο. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2.16.49 , «καταρρίπτονας» το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε ο Χρήστος Πόλιας από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

Ο Παναγιώτης Μπουρίκας μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ αμέσως μετά την μεγάλη του επιτυχία στάθηκε στη βοήθεια του κόσμου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά ανεβαίνω στο βάθρο. Ο κόσμος μου έδωσε ενέργεια, ώστε να πετύχω μια καλή επίδοση. Το 2019 είχα κάνεi χρόνο 2:41:19 και η σημερινή επίδοση μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια».

Εκπληκτική , εμφάνιση έκανε και ο επίσης Καλαματιανός αθλητής, Θωμάς Πούλος, ο οποίος αγωνίζεται με τον «ΓΑΣ ο Ιλισός», τερματίζοντας 7ος με χρόνο 2.33.18 στη 2η μόλις του συμμετοχή στην κλασσική διαδρομή της Αθήνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος