Αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια του Αστρονομικού Ομίλου Καλαμάτας

Ο Αστρονομικός Όμιλος Καλαμάτας (Α.Ο.Κ.) καλεί το κοινό για αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια του (Α.Ο.Κ.) σήμερα Τετάρτη (24 Μαΐου 2023).

Ο καιρός αναμένεται καλός στην Καλαμάτα μετά τις 21:00 και παρά την αύξουσα φάση Σελήνης (5 ημερών), ο Α.Ο.Κ. θα δοκιμάσει να στήσει τηλεσκόπια για αστροπαρατήρηση βαθέους ουρανού από τις 21:00 έως 24:00 στην τοποθεσία «Μπούκα» στη Μεσσήνης (δείτε στη φωτογραφία με το χάρτη 37.031157°, 22.012096°).

Η προσέλευση είναι ελεύθερη (με ή χωρίς τηλεσκόπιο). Η προσέλευση των τηλεσκοπίων θα πραγματοποιηθεί από 20:45 έως 21:45 αυστηρά. Παρακαλούνται όσοι παρευρεθούν αν μπορούν να έχουν μαζί τους κόκκινο φακό κεφαλής και να ντυθούν πολύ καλά για το κρύο και την υγρασία.

Θα εκτελεστεί μάθημα ουρανογραφίας και όλοι θα μπορούν να δουν μέσα από τα τηλεσκόπια. Η εξόρμηση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών.

fb: Αστρονομικός Όμιλος Καλαμάτας (Α.Ο.Κ.)

Αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια του Αστρονομικού Ομίλου Καλαμάτας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος