Αρχαία Μεσσήνη: Ξεκίνησε το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Εναρκτήρια μέρα η χθεσινή (Τρίτη 3 Μαΐου) για το «9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2022», στην Αρχαία Μεσσήνη.

Ο αρχαιολογικός χώρος ζωντάνεψε ξανά με θεατρικό δρώμενο, μετά από δύο χρόνια αναστολής, λόγω της υγειονομικής κρίσης με την παράσταση «Κύκλωπας» του Ευριπίδη από μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεσσήνης.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και θεατές στον αρχαιολογικό χώρο, που μέχρι τις 11 του μήνα θα φιλοξενεί παραστάσεις από σχολεία και θεατρικές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο θεσμός όπως τόνισε ο Δήμαρχος αγκαλιάστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και ισχυροποιείται με την ένταξή του στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, ώστε να αποτελέσει μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα, αναδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο και η αρχαία ελληνική πόλη που έφερε στην επιφάνεια με το ανασκαφικό και αναστηλωτικό του έργο, ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης.
Η μύηση των μαθητών στο αρχαίο δράμα και κωμωδία και οι παράλληλες εκδηλώσεις σε συνδυασμό με την επιβλητικότητα του χώρου, όπου συντελούνται οι παραστάσεις, δημιουργεί πολλαπλές ωφέλειες για την παιδεία, τον πολιτισμό και την τοπική κοινωνία, πρόσθεσε ο κ. Αθανασόπουλος.

Την τελετή έναρξης συνόδευσε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης με αρχαιοπρεπείς φανφάρες, που συνέθεσε ειδικά για το Φεστιβάλ ο συνθέτης και μουσικολόγος Μηνάς Ίωνος Αλεξιάδης.

Σήμερα (Τετάρτη 4 Μαΐου) το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με την παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς και αύριο (Πέμπτη 5 Μαΐου), το 1ο ΓΕΛ Χίου και ΓΕΛ Βροντάδου Χίου θα παρουσιάσει τη “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη.

Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος