Αρχαία Μεσσήνη: Η «Αντιγόνη» στο Αρχαίο Θέατρο

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Εκστάν» σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και με τη στήριξη του Δήμου Μεσσήνης παρουσιάζει το Σάββατο (10 Σεπτεμβρίου) στις 20.30 στο Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης την τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Η παράσταση παρουσιάζεται με μια πρωτόγνωρη καινοτομία για τα θεατρικά δρώμενα της χώρας. Ολόκληρο το έργο θα ακουστεί στα Αρχαία Ελληνικά, με υπέρτιτλους στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, και την Αγγλική. Αυτή η επιλογή του Θεάτρου «Εκστάν» για το θεατρικό κοινό, είναι ένα απτό δείγμα σεβασμού και τιμής, στον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η αρχαία τραγωδία στη διαμόρφωση συνείδησης στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Είσοδος ελεύθερη.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στον πολύπειρο σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Σταματίου τον οποίο θα απολαύσουμε στον ρόλο του Κρέοντα, σε έναν θίασο δεκατριών (13) ηθοποιών.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου «ΕΚΣΤΑΝ»: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

Για τη μετακίνηση των θεατών έχουν ναυλωθεί πούλμαν από Καλαμάτα με κόστος 5 ευρώ/άτομο (κλείσιμο θέσης τηλ.6977437279) και από Κυπαρισσία -πλατεία ΟΣΕ, με κόστος 15 ευρώ/άτομο (Christianopoulos travel τηλ. 2761025456). Κλείσιμο θέσης στο πούλμαν μέχρι Σάββατο μεσημέρι.

Η «Αντιγόνη» του θεάτρου «Εκστάν», ουσιαστικά διανύει την τέταρτη σεζόν της διαδρομής της. Έχει γίνει γνωστή για την επιτυχημένη σύνδεση της με την αρχαία ελληνική γλώσσα, τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες που καταφέρνουν να έχουν άμεση απήχηση στο κοινό, να συγκινούν και να αποκαλύπτουν την ουσία του έργου: «Την αναζήτηση και τη βασανιστική αίσθηση του πράττειν το δίκαιο, την άρνηση στον τρόμο και τη βία της εξουσίας, το παιχνίδι με το πεπρωμένο». Ιδιαίτερο γεγονός όσον αφορά στην παράσταση, αποτελεί η αποδοχή και επιβράβευση της συγκεκριμένης πρακτικής – σκηνοθεσίας και λόγου – από το σύνολο των θεατών.

Ο υπερτιτλισμός στη σύγχρονη ελληνική και την αγγλική αφαιρεί κάθε εμπόδιο στην κατανόηση της γλώσσας της αρχαίας τραγωδίας, και διευκολύνει παράλληλα τους ξένους που επιθυμούν να βιώσουν την «Αντιγόνη» στη γλώσσα που γράφτηκε και παίχτηκε στην αρχαιότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος