Από 4 έως 14 Φεβρουαρίου 2022 το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου δίνει ραντεβού στους φίλους του από τις 4 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2022 στην Καλαμάτα και σε άλλες 12 πόλεις, και υπόσχεται για ακόμη μία χρονιά ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο.

Φέτος το Φεστιβάλ επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, στις αίθουσες προβολών, και επανακάμπτει με νέες συνεργασίες, αφιερώματα, σεμινάρια, masterclasses, εκθέσεις αλλά και την καθιερωμένη του εκπαιδευτική ζώνη.

Το κύριο μέρος της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Φεστιβάλ, την Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της πόλης, ενώ τμήμα του προγράμματος και των παράλληλων δράσεων θα λάβουν χώρα σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Άργος, Τρίπολη, Ναύπλιο, Σπάρτη, Φιλιατρά, Γύθειο, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Δημητσάνα και Λεβίδι.

Το ειδικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι, «Πολιτισμοί της Υποσαχάριας Αφρικής», με 10 ταινίες ντοκιμαντέρ και μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με προσκεκλημένους Έλληνες πολεμικούς ανταποκριτές και ακαδημαϊκούς από το εξωτερικό, την έρευνα της οποίας έχει αναλάβει η Διεθνολόγος – Κοινωνική Επιστήμων, Στέλλα Παπακωνσταντίνου. Το αφιέρωμα θα συνοδεύεται από μία έκθεση τελετουργικών μασκών του συλλέκτη και Ψυχοπαθολόγου – καθηγητή, Φώτη Καγγελάρη, ο οποίος θα βρεθεί στην Καλαμάτα τις ημέρες του Φεστιβάλ και θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Τελετουργικές Μάσκες, Ψυχαναλυτικές και καλλιτεχνικές επισημάνσεις».

Αφιέρωμα στην Αφρικανική Τέχνη με προβολή ντοκιμαντέρ, έκθεση αφρικανικών μασκών ιδιωτικής συλλογής και διάλεξη από την Στέλλα Παπακωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί και στο Λεβίδι. Το θέμα της Αφρικής θα απασχολήσει το σεμινάριο του σκηνοθέτη Robert Rombout, «Δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Στις παράλληλες δράσεις του 8ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ εντάσσεται το κινηματογραφικό εργαστήρι «doclab» με τον σκηνοθέτη Erik Knudsen και τον καθηγητή Ιάκωβο Παναγόπουλο, το Εργαστήριο Προφορικής Ιστορίας, με την Αρχαιολόγο Δέσποινα Ευγενίδου, masterclass με τίτλο: «Το φως στις παραστατικές τέχνες», από τη σχεδιάστρια Φωτισμού Θεάτρου και Κινηματογράφου, Κατερίνα Μαραγκουδάκη, και σεμινάριο με τίτλο «Βασικές αρχές παραγωγής ντοκιμαντέρ», υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, Δημήτρη Μπαβέλλα.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά και μία σειρά σεμιναρίων για μαθητές Δημοτικού (από 10 ετών) και Γυμνασίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος