Απέχουν από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Την αποχή των δικηγόρων-μελών του,από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών αποφάσισε ομοφώνως το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Μιλώντας σήμερα (Τετάρτη) στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Περικλής Ξηρογιάννης σημείωσε πως η αποχή των μελών του θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2021 και αφορά σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών με “επισπεύδοντες” τράπεζες και εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων που έχουν εξαγοράσει δάνεια.
Ο κ.Ξηρογιάννης διευκρίνισε πως η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια και προς επίρρωση σχετικής απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία επισημαίνει πως ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας θα οδηγήσει σε σωρεία αναγκαστικών εκτελέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες -εφαρμοστικές του νόμου- υπουργικές αποφάσεις αλλά κυρίωες, δεν έχει συσταθεί ο φορέας “Απόκτησης και Επαναμίσθωσης”.
Υπογράμμισε επίσης, πως η απόφαση αφορά κατά κύριο λόγο:

1. την αποχή από τη λήψη απογράφου εκτελεστών τίτλων. Ειδικά στη περίπτωση διαταγών πληρωμής επιτρέπεται μόνο η λήψη αντιγράφου αυτής και όχι απογράφου, προκειμένου και μόνο να τηρηθεί η προθεσμία του άρθρου 630Α του ΚΠολΔ.

2.την αποχή από τη σύνταξη, υπογραφή και κοινοποίηση επιταγής (άρθ.924 ΚΠολΔ) που αποτελεί την 1η πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, και η οποία συντάσσεται υποχρεωτικά κάτω από επικυρωμένο αντίγραφο από το πρώτο απόγραφο εκτελεστό του οποίου η ακρίβεια της αντιγραφής βεβαιώνεται από το δικηγόρο που το εκδίδει (άρθρ..36 παρ. 2 περ. β’Κώδικα Δικηγόρων) και 3. την αποχή από την υπογραφή εντολής προς εκτέλεση (άρθ.927 ΚΠολΔ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος