Απατεώνας προσποιήθηκε τον δήμαρχο Καλαμάτας και απέσπασε 3.000 ευρώ από ιδιοκτήτη φυτωρίου (βίντεο)

Ακόμα ένα περιστατικό εξαπάτηση με τη μέθοδο “Phishing” σημειώθηκε στην Καλαμάτα.

Αυτή τη φορά απατεώνας επικοινώνησε με ιδιοκτήτη φυτωρίου στην Καλαμάτα και προσποιούμενος πως είναι ο Δήμαρχος, κατάφερε με το πρόσχημα της προμήθειας δένδρων για το δήμο, να «αδειάσει» τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος, αποσπώντας περίπου 3.000 ευρώ!

Για το περιστατικό αυτό καθώς και για το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απατεώνες προσποιούνται τον δήμαρχο Καλαμάτας, ο Θανάσης Βασιλόπουλος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, ενημέρωσε τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και στη συνέχεια προέβη σε δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες για να αποφύγουν ανάλογες περιπτώσεις εξαπάτησης.

Παράλληλα αναρτήθηκε και ανακοίνωση για το συγκεκριμένο γεγονός στην ιστοσελίδα του Δήμου η οποία αναφέρει αναλυτικά:

«Από το Δήμο Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι χθες, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, άγνωστος/οι, χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά και εξαπάτησαν επιχειρηματία της πόλης, προβαίνοντας σε παραγγελία, δήθεν για προμήθεια του Δήμου, αποσπώντας χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Το περιστατικό ήρθε σε γνώση του Δημάρχου και άμεσα ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες καθώς και να ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, επιχειρήθηκε από άγνωστο άτομο, απόπειρα εξαπάτησης σε εστιατόριο της πόλης, επίσης χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου. Σύμφωνα με τις περιγραφές ο τρόπος δράσης των απατεώνων, έχει εμφανιστεί και σε άλλες περιπτώσεις όπου έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εξαπάτησης και απόπειρες εξαπάτησης στη χώρα.
Από το Δήμο Καλαμάτας εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή προς όλους και τονίζεται κατηγορηματικά ότι συναλλαγές, προμήθειες, χορηγίες, προσφορές κ.λπ. που σχετίζονται με το Δήμο, ακολουθούν πάντα την οριζόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία.»

Απατεώνας προσποιήθηκε τον δήμαρχο Καλαμάτας και απέσπασε 3.000 ευρώ από ιδιοκτήτη φυτωρίου (βίντεο)

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Αστυνομία προχώρησε στην εξιχνίαση μιας ανάλογης υπόθεσης, η οποία είχε συμβεί στις 19 του περασμένου Ιουνίου. Τότε είχε εξαπατηθεί ένας κάτοικος της Θουρίας, με το πρόσχημα της αγοράς ειδών γυμναστικής επιτήδειοι κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 4.000 ευρώ από τον λογαριασμό του και πάλι με τη μέθοδο απάτης “Phishing”. Η αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση μιας 33χρονης και ενός 43χρονου για την συγκεκριμένη απάτη και τους αναζητά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος