Αναρτήθηκε η γαλάζια σημαία στην παραλία της “Μπούκας” στη Μεσσήνη

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, ως υπεύθυνος φορέας του προγράμματος των γαλάζιων σημαιών στη χώρα μας, απέστειλε τη γαλάζια σημαία η οποία αναρτήθηκε χθες το πρωί (Τρίτη 29 Ιουνίου) στην παραλία από τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, παρουσία των αντιδημάρχων Προγραμματισμού Τάσου Παπαγεωργίου, Καθαριότητας Δημήτρη Γαλιάτσου και Αθλητισμού Μπάμπη Μακρή, του προέδρου της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκου Ρούτση και με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων που συνεργάστηκαν με τον φορέα του προγράμματος για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ο κ. Αθανασόπουλος μιλώντας για την ανάρτηση της γαλάζιας σημαίας στην παραλία, τόνισε ότι επιβραβεύονται επί της ουσίας η καθαρότητα των νερών κολύμβησης, η άρτια οργάνωσή της και η παροχή ασφάλειας και υποδομών στους λουόμενους.

Φέτος η ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας της Μπούκας, είναι ενισχυμένη με 2 επιπλέον πύργους ναυαγοσωστών. Έτσι κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν 3 πύργοι στελεχωμένοι με ναυαγοσώστες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στην παραλία από τις 10 το πρωί έως τις 6 μ.μ., σύμφωνα με τον κανονισμό των πολυσύχναστων παραλιών για να παρακολουθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εάν παραστεί ανάγκη διαθέτοντας σωσίβιες λέμβους και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή. Έτσι οι δημότες και οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στα ποιοτικά νερά της Μπούκας με ασφάλεια.

Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε αναφορά στις αυστηρές προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία παραλία για να λάβει τη γαλάζια σημαία καθώς και στην απαιτούμενη οργάνωση για την ασφάλεια των λουομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος