Αναλυτικά στοιχεία για τις νοσηλείες Covid στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Αναλυτικά στοιχεία για τους ασθενείς με κορονοϊό και τις νοσηλείες στην κλινική και τη ΜΕΘ covid από την έναρξη της λειτουργίας τους, τον Σεπτέμβριο του 2020, έδωσε στη δημοσιότητα το νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με αυτά, το διάστημα από την 1η Ιουλίου του 2021 μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου, χρειάστηκε να γίνουν 538 εισαγωγές ασθενών όταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (9 μηνών) από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021 ο αριθμός αυτός ήταν 533 ασθενείς.
Η ηλικιακή ομάδα που επλήγη περισσότερο το επίμαχο χρονικό διάστημα όπου οι πανδημικοί δείκτες σημείωσαν στην περιοχή μας κατακόρυφη άνοδο, ήταν αυτή των 41-50 και ακολουθεί η ομάδα 51-60 και 61-70.
Όσον αφορά στους θανάτους, αυτοί ανέρχονται σε 32 (16 θάνατοι στην κλινική covid και 11 στη ΜΕΘ), ήτοι το 5,98 των εισαγωγών και αφορούν σε άτομα που εκτός της λοίμωξης αντιμετώπιζαν και άλλα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Από τους 32 αυτούς θανάτους, 27 ήταν άτομα άνω των 80 ετών, 3 άτομα άνω των 70 και 2 άνω των 60.
Ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πως το ποσοστό των ανεμβολίαστων ασθενών που νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό στο νοσοκομείο Καλαμάτας ανέρχεται στο 83% και των εμβολιασμένων μόλις στο 17%.

Αυτή τη στιγμή πάντως στην κλινική covid του Ιδρύματος, νοσηλεύονται 31 ασθενείς (μετά τις 5 νέες εισαγωγές και τα 3 εξιτήρια που δόθηκαν χθες) ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 3 ασθενείς ενώ ένας 50χρονος που νοσηλευόταν μέχρι χθες στη ΜΕΘ αποσωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην κλινική covid.

Στο μεταξύ, 42 νέα κρούσματα covid ανακοίνωσε χθες (Πέμπτη) για τη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ, κλιμάκια του οποίου προχωρούν σήμερα -όπως και κάθε Παρασκευή- στη διενέργεια δωρεάν rapid tests στην κεντρική πλατεία της Μεσσηνης. Η συγκεκριμενη δράση θα εξελίσσεται έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος