Ακομα 5 θάνατοι ασθενών με Covid στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας το σαββατοκύριακο

Ακόμα 5 ασθενείς με Covid έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο της Καλαμάτας από τη λοίμωξη και τις επιπλοκές της μέσα στο σαββατοκύριακο. Πρόκειται συγκεκριμένα για 3 άνδρες ηλικίας 73, 79 και 86 ετών που έφυγαν απ΄τη ζωή το Σάββατο και μία γυναίκα 79 ετών και τον 67χρονο που νοσηλευόταν διασωληνωμένος από την Πέμπτη στη ΜΕΘ και οι οποίοι έχασαν τη μάχη χθες, Κυριακή.

Οι αυξανόμενοι αριθμοί των θανάτων στο νοσοκομείο της Καλαμάτας δημιουργούν αρκετή ανησυχία καθώς οι δείκτες θνητότητες από τον κορονοιό κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα μια και η εβδομάδα έκλεισε με 11 θανάτους που έρχονται να προστεθούν στους ακόμα 11 της εβδομάδας από τις 6 έως τις 12 Σεπτεμβρίου και τους πολύ συχνούς θανάτους των τελευταίων δύο περίπου μηνών, από τα μέσα δηλαδή του καλοκαιριού.
Πάντως χθες δεν έγινε –μετά από πολλές βδομάδες- καμία εισαγωγή ασθενούς στην κλινική Covid ενώ δόθηκαν 7 εξιτήρια σε ασθενείς που ανάρρωσαν.
Αυτή τη στιγμή στην κλινική νοσηλεύονται 30 άτομα και 3 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα στη ΜΕΘ του ιδρύματος.

Στο μεταξύ 47 νέα κρούσματα Covid ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία με τον καθηγητή Λοιμοξιολογίας Νίκο Σύψα να τονίζει στην ομιλία που απηύθυνε στην Καλαμάτα και στο πλαίσιο του 5ου Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώθηκε στην πόλη πως μετά το μίνι lockdown που επεβλήθη στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στη Μεσσηνία, οι επιδημιολογικοί δείκτες έχουν βελτιωθεί αισθητά, φανερώνοντας σταθερή πτώση των κρουσμάτων και μείωση των νοσηλειών.
Ο καθηγητής δεν παρέλειψε πάντως να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους επόμενους μήνες και το φετινό χειμώνα καθώς όπως είπε η Μεσσηνία κινδυνεύει με νέα έξαρση των κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος των σχολείων και των πανεπιστημιακών σχολών, αλλά και λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος