35 χρόνια απ’ την ίδρυση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Καλαμάτας – Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κυριακίδης θυμάται… (audio)

Οι καταστροφικοί σεισμοί της Καλαμάτας στις 13 και 15 Σεπτεμβρίου του 1986 στάθηκαν η αφορμή για τη δημιουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Καλαμάτας, που συνεχίζει τη λειτουργία του μέχρι σήμερα ως ΕΡΤ Καλαμάτας.

Η ανάγκη για υπεύθυνη ενημέρωση, απέναντι στην φημολογία που κυριαρχούσε στην πόλη μετά τους σεισμούς, οδήγησε τον Υφυπουργό μεταφορών και επικοινωνιών Στέφανο Τζουμάκα στην εγκατάσταση έκτακτου ραδιοφωνικού σταθμού στη Μεσσηνία.

Ομάδα αποτελούμενη από τεχνικούς της ΕΡΤ και μηχανικούς του Υπουργείου μεταφορών αναχώρησε με στρατιωτικό αεροπλάνο στη Ρόδο, και μετέφερε τον εκεί εφεδρικό ραδιοπομπό της ελληνικής ραδιοφωνίας, στην Καλαμάτα.

35 χρόνια απ’ την ίδρυση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Καλαμάτας – Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κυριακίδης θυμάται… (audio)

Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου του 1986, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Ελένη Αποστολοπούλου, Μιχάλης Κυριακίδης και Γιώργος Παπαδάκης, ξεκίνησαν το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Καλαμάτας, κάτω από μια ελιά σ’ ένα οικόπεδο στο Ασπρόχωμα…

Ο Μιχάλης Κυριακίδης μιλώντας στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας, ξετύλιξε τις αναμνήσεις του, απ’ τις ημέρες εκείνες που «σημάδεψαν», όπως τόνισε την καριέρα του, αλλά αποτέλεσαν και τον «προπομπό» της δημιουργίας του Περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού της ΕΡΤ Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος