1.430 άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα στη Μεσσηνία

Στην αρκετά αισιόδοξη και ενθαρρυντική άνοδο του αριθμού των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα στη Μεσσηνία -νομός που σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνει ρεκόρ αύξησης στους εμβολιασμούς τα τελευταία 24ωρα- αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο γιατρός Δημόσιας Υγείας και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Όπως σημείωσε ο κ. Διαμαντόπουλος, 1.430 άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα στη Μεσσηνία, με μία θεαματική αύξηση των εμβολιασμένων σε λίγα 24ωρα -από 940 που ήταν στις 20/1. Υπενθυμίζεται πως στα πέντε εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στη Μεσσηνία (νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και Κέντρο Υγείας Καλαμάτας) έχουν εμβολιαστεί υγειονομικοί υπάλληλοι, ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών αλλά και κάποιοι αστυνομικοί υπάλληλοι από την Τριφυλία, στο πλαίσιο των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την αναπλήρωση όσων εκ των ηλικιωμένων δικαιούχων δεν προσέρχονται στα προκαθορισμένα ραντεβού τους.

Ο κ. Διαμαντόπουλος επιβεβαίωσε την ύπαρξη δύο κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ γονέων μαθητών σε δημοτικό σχολείο και παιδικό σταθμό της Καλαμάτας, και επισήμανε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν κάποια κενά τα οποία σε ό,τι αφορά σχολικές μονάδες προβλέπουν μοριακούς ελέγχους -τα αποτελέσματα των οποίων βγαίνουν μετά από δύο εικοσιτετράωρα- κάτι που επιτείνει περισσότερο την ανησυχία και δημιουργούν συνθήκες που δύνανται να οδηγήσουν σε διασπορά του ιού σε ευαίσθητες δομές όπως είναι τα σχολεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος