Καλαμάτα: Μαθητές από ελληνικά Λύκεια της Τουρκίας χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου

Επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποιούν από χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου μαθητές λυκείου από ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης αλλά και απ’  την Ίμβρο.

Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, στη Μεσσηνία βρίσκονται συνολικά 27 μαθητές και μαθήτριες από το Ζωγράφειον Λύκειο, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζάππειον (πρώην Παρθεναγωγείο) καθώς και από το ελληνικό Γυμνάσιο & Λύκειο της Ίμβρου.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να γνωρίσουν τη Μεσσηνία καθώς και να αλληλοεπιδράσουν με μαθητές και μαθήτριες της περιοχής.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν το Μουσικό Σχολείο της Καλαμάτας, όπου η διοίκηση αλλά και οι μαθητές του σχολείου είχαν ετοιμάσει μια λιτή αλλά θερμή υποδοχή στους ομογενείς μαθητές. Συνοδεία των μουσικών σχημάτων του σχολείου οι μαθητές απ’ τα Λύκεια της Πόλης και της Ίμβρου, τραγούδησαν αλλά και χόρεψαν μαζί με τους μαθητές του μουσικού σχολείου της Καλαμάτας, σε μια πολύ συγκινητική στιγμή.

Αμέσως μετά την επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο, οι μαθητές από την ομογένεια της Τουρκίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρίας Καρέλια” και να συμμετάσχουν σε μαθήματα παραδοσιακού χορού, σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας.

 Αύριο Παρασκευή και τις επόμενες μέρες, θα επισκεφθούν το Κάστρο της Πύλου, το Παλάτι του Νέστορα, και τον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα γευσιγνωσίας ελαιολάδου, όπου θα ενημερωθούν για τον τρόπο αναγνώρισης καλής ποιότητας ελαιολάδου, και θα επισκεφθούν τον Παλιό Νερόμυλο στην Κυπαρισσία, όπου θα γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής αλευριού όπως παλιά.

Επιπλέον, θα παρακολουθήσουν απόψε μια βραδιά προβολής ταινιών στην Costa Navarino, με την υποστήριξη της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.

 Τέλος, θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν μέσω μιας ποδηλατικής διαδρομής την πλούσια βιοποικιλότητα της Λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, οι μαθητές/τριες θα μεταφέρουν μια πλούσια εμπειρία και γνώση για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση της Μεσσηνίας στις κοινότητές τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος