Ο ποιητής – φωτογράφος, Βαγγέλης Ευαγγελίου είναι καλεσμένος από την Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις 19:30 στην gallery “A49” (Αναγνωσταρά 49), για μία διαδραστική παρουσίαση – ομιλία με το κοινό.
Το κεντρικό θέμα είναι το Chiography Project, με εθνογραφικό χαρακτήρα, για τη δημιουργία του οποίου χρειάστηκε να κατοικήσει μόνιμα 2 χρόνια στη Χίο.
Εκτός από τις φωτογραφίες που έχει επιλέξει να παρουσιάσει, θα προβληθούν 3 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.
Το ένα αφορά τον Ψυχιατρικό Ξενώνα Χίου, όπου έζησε έξι μήνες, το δεύτερο είναι από το οροπέδιο του Αίπους, όπου πέρασε 16 ημέρες σε σκηνή, ζώντας μαζί με βοσκούς και, τέλος, οι “Αγγελικές” με θέμα το ορφανοτροφείο θηλέων της Χίου (1931-1985) που σκηνοθέτησε ο Στρατής Βογιατζής με διευθυντή φωτογραφίας τον Βαγγέλη Ευαγγελίου και παρουσιάστηκε πρώτη φορά δημόσια στο τριήμερο φεστιβάλ “εκεί που ζω” τον Σεπτέμβριο του 2023.
Όλη η παρουσίαση θα γίνει με διαρκή συμμετοχή του κοινού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος