Ηράκλειο:11 συν 10 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία της Κρήτης

Πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ θα πιστωθούν αύριο, Παρασκευή, στους λογαριασμούς των νοσοκομείων της Κρήτης, ποσό με το οποίο, σύμφωνα με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τα νοσηλευτικά ιδρύματα μπορούν να προβούν άμεσα στην εξόφληση σημαντικού μέρους των οφειλών τους.
Συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 11.231.000 ευρώ και πρακτικά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τακτικές επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια, αφού ξεπερνά το 10% του προϋπολογισμού των νοσοκομείων για το 2015.
Αναλυτικότερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου πιστώνονται 5.329.000 ευρώ, στο Βενιζέλειο 2.125.000 ευρώ, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου 649.000 ευρώ και στο Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» 2.332.000 ευρώ. Στα νοσοκομεία του Λασιθίου οι επιχορηγήσεις θα πιστωθούν ως εξής: Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 527.000 ευρώ, στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας 129.000 ευρώ, στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Σητείας 126.000 ευρώ και στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νεάπολης 14.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η αναπληρώτρια διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Άννα Τριχοπούλου, στον αρχικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων της Κρήτης προστίθενται επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ σε μια προσπάθεια να καλυφθούν αξιοπρεπώς οι ανάγκες των νοσοκομείων. Σημειώνεται ότι τα χρέη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρω, όπως διευκρίνισε η ίδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος