Ζητούν μέτρα στήριξης οι επιχειρηματίες του επισιτισμού και της διασκέδασης – Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Κρήτης

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά οι επιχειρηματίες στον κλάδο τους επισιτισμού και της διασκέδασης, ζητώντας μέτρα οικονομικής στήριξης ως αντιστάθμισμα των περιορισμών, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με τους οποίος είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν.

Στις 12 το μεσημέρι ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, με τη στήριξη της ΟΕΒΕΝΗ και του Εργατικού Κέντρου. Στόχος είναι να καταδειχθεί το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχουν υποστεί οι ίδιοι ως επιχειρηματίες, αλλά και άλλοι αλληλεξαρτώμενοι επιχειρηματικοί κλάδοι καθώς και οι εργαζόμενοί τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Αντωνακάκη, χαρακτήρισε άδικα και αναποτελεσματικά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στον χώρο της εστίασης, στο πλαίσιο του μίνι λοκντάουν που ισχύει στο Ηράκλειο και ενώ αναμένεται, με βάση τη βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα, η άρση του.

Η ίδια, μάλιστα, υπογραμμίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του κλάδου να λειτουργήσουν ως ελεγκτικός μηχανισμός κατά τη διαλογή στην πόρτα των εμβολιασμένων και μη πελατών. Τέλος, τονίζει την ανάγκη λήψης αντισταθμιστικών μέτρων οικονομικής φύσης για τη στήριξη των επιχειρήσεων, που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται. Όπως χαρακτηριστικά προσθέτει, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε λάβει ακόμη το κεφάλαιο επανεκκίνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος