ertnews.gr

Ζητά τα ανταποδοτικά οφέλη

29/06 09:36
Ζητά τα ανταποδοτικά οφέλη

Την ύδρευση και άρδευση του Οροπεδίου Λασιθίου από το Φράγμα Αποσελέμη, ζήτησε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Στεφανάκης, από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε, στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στη Χερσόνησο.

Ο Δήμαρχος παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των υποδομών που προβλέπονται από τα ανταποδοτικά οφέλη, ζητώντας εξασφαλίσεις ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα στο Οροπέδιο, προτού ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στον Αποσελέμη.
Συγκεκριμένα ο κ. Στεφανάκης ανέφερε: «Τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Λασίθι, είναι πολύ συγκεκριμένα. Η εξασφάλιση νερού για την ύδρευση και την άρδευση στο οροπέδιο Λασιθίου, η εξασφάλιση έργων όπως το αρδευτικό δίκτυο ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, η εξασφάλιση της μη διατάραξης των συνθηκών του πρωτογενή τομέα. Πέρα από την εξέλιξη της ολοκλήρωσης της μελέτης του αρδευτικού δεν διαπιστώνουμε καμία κινητοποίηση τόσο σοβαρή όσο γίνεται με το διυλιστήριο και το φράγμα Αποσελέμη. Είχαμε επίσης ζητήσει και είχε συμφωνηθεί, η συντήρηση και η επαναλειτουργία του διυλιστηρίου του οροπεδίου Λασιθίου από τον ΟΑΚ, δυστυχώς όμως η προηγούμενη διοίκηση δεν το κατάφερε. Ζητάω έργα και εξασφαλίσεις στο οροπέδιο Λασιθίου πριν ολοκληρωθούν τα έργα του Αποσελέμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version