Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ιεράπετρα – Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση μεταξύ των δήμων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας Λασιθίου.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από της περιφερειακές ενότητες Λασιθίου και Ηρακλείου έδιναν μάχη όλη τη νύχτα προκειμένου να περιορίσουν το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς και να μην επιτρέψουν να φτάσει σε κατοικημένες περιοχές -μια μάχη πολύ δύσκολη καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα και 3 Ε/Π. Επίσης συνέδραμαν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα των δήμων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας. Με το πρώτο φως της ημέρας, ρίψεις νερού άρχισαν να πραγματοποιούν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ιεράπετρα – Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, μεταξύ των χωριών Κάτω Πρίνας Μεραμπέλου και Μεσελέρων του δήμου Ιεράπετρας, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει αποτεφρώσει 350 στρέμματα δασικής, καλλιεργήσιμης και χορτολιβαδικής έκτασης.
Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς λόγω των θυελλωδών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος