Ξεκίνησε η δίκη των αστυνομικών για το τροχαίο δυστύχημα

Στις 13 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου, η δίκη των 4 αστυνομικών για το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 18χρονο Μανόλη Γερομαρκάκη στην περιοχή της Νεάπολης.
Ο οδηγός του περιπολικού κατηγορείται ότι προκάλεσε το τροχαίο τον Ιούλιο του 2013 και στην συνέχεια με τον συνάδελφό του, που επέβαιναν μαζί στο περιπολικό, προσπάθησαν να το αποκρύψουν και να αποπροσανατολίσουν την προανάκριση της υπόθεσης. Κατηγορούμενοι είναι άλλοι δύο αστυνομικοί, για τις πράξεις της ψευδορκίας και της παράβασης καθήκοντος. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε την συνεκδίκαση των υποθέσεων των τεσσάρων αστυνομικών.

Χθες στο δικαστήριο κατέθεσαν οι γονείς του άτυχου νεαρού, με τον πατέρα ο οποίος είναι διασώστης του ΕΚΑΒ, να περιγράφει πως περνώντας από το σημείο, πλησίασε να βοηθήσει και είδε το παιδί του, να κείτεται νεκρό στο οδόστρωμα. Η μητέρα, αναφέρθηκε στον μεγάλο αγώνα που έκανε προκειμένου να ξεκαθαρίσουν οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος και στα εμπόδια που συνάντησε στην προσπάθειά της αυτή.
Η δίκη θα συνεχιστεί με την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των πραγματογνωμόνων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος