Ξεκινάει το συνέδριο Νανοϊατρικής

Ξεκινάει αύριο στο Ηράκλειο το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας Νανοϊατρικής, του οποίου η διοργάνωση ανατέθηκε φέτος στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ.

Η Νανοϊατρική, δηλαδή η εφαρμογή της νανοτεχνολογίας στον τομέα της υγείας, είναι ένας πολλά υποσχόμενος τομέας, ο οποίος δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για καλύτερη, πιο αποτελεσματική και οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη για εκατομμύρια ασθενείς, και έχει τη δυνατότητα να παρέχει λύσεις σε πολλές ασθένειες.
Η έρευνα στη νανοϊατρική θα επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος σε μοριακό και νανομετρικό επίπεδο και έτσι θα δώσει τη δυνατότητα παρέμβασης σε προ-συμπτωματική, οξεία ή χρόνια φάση ασθενειών.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η συνεύρεση των παλαιότερων και νέων μελών, καθώς και σημαντικών επιστημονικών Φορέων παγκοσμίως, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας στους τομείς της διαγνωστικής, θεραπευτικής και αναγεννητικής ιατρικής, καθώς επίσης και την ανταλλαγή ιδεών και ανάπτυξη συνεργασιών σε θέματα που αφορούν τη νανοτεχνολογία και τη νανοϊατρική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος