Ξεκινά το φεστιβάλ «Αθέατη Πόλη»

Περισσότερες από 30 διαφορετικές εκθέσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και δρώμενα περιλαμβάνει το 5ο Φεστιβάλ για το δημόσιο χώρο “Αθέατη Πόλη 2019” , το οποίο θα διεξαχθεί από σήμερα ως και την Κυριακή στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου. Η περιοχή δράσεων εκτείνεται από τα Ταμπακαριά ως την πύλη Σαμπιονάρα και περιλαμβάνει τα Ανατολικά και Δυτικά Νεώρια, τον Κούλε, το παλιό αλατάδικο και τη Δεξαμενή Ζάνε, το πρώην κτίριο των ΚΤΕΛ, τους χώρους της παλιάς Λαχαναγοράς και του πρώην λιμενικού περιπτέρου, κ.α.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του: «Αναδεικνύουμε ένα αμήχανο κομμάτι της πόλης με μια διαφορετική προσέγγιση και διεκδικούμε το παραλιακό μέτωπο ως ζωτικό δημόσιο χώρο πολιτισμού. Κινητοποιούμε φορείς, συλλογικότητες δημιουργικές ομάδες, καλλιτέχνες και πολίτες του Ηρακλείου για να επαναπροσδιορίσουμε τον κοινό βίο».
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ.
Συμμετέχουν: ΜουσείοΦυσικής Ιστορίας – Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ΤΕΕ ΤΑΚ, Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος