Ξεκίνησε η Πανορθόδοξη Σύνοδος

Ξεκίνησαν σήμερα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων, οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της πρώτης μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών το 1054.
Περίπου 400 Ορθόδοξοι ιεράρχες απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο μεγάλο αυτό ιστορικό και θρησκευτικό γεγονός, το οποίο όμως σημαδεύεται από την απουσία τεσσάρων από τις 14 αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, της Ρωσίας, της Αντιοχείας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας.
Αύριο οι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα έρθουν στο Ηράκλειο, όπου στις 7 το απόγευμα θα συμμετάσχουν στη δοξολογία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου.
Την Κυριακή στις 9 το πρωί, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και κυβερνητικών στελεχών, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, θα τελεστεί συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχη και των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, για την εορτή της Πεντηκοστής.(φωτ. αρχείου)

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ