Το Σάββατο στις Γούρνες το 10ο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα ξενοδοχεία

Επιστρέφει το Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις του νησιού, με δια ζώσης επαφές, μετά από διακοπή δύο χρόνων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το 10ο φόρουμ θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες του δήμου Χερσονήσου.

Θα περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις με βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ) ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Το κορυφαίο, για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο, όπως επισημάνθηκε χθες από τους διοργανωτές, να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή – δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Το 10ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα εννέα προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Πέρυσι, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μόνο διαδικτυακά, με αξιόλογα αποτελέσματα που αποδεικνύουν τη χρησιμότητα της διοργάνωσης, αλλά και τη δυνατότητα προσαρμογής της σε διαφορετικές συνθήκες.

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες και βιοτέχνες σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος