Το Ηράκλειο υποδέχεται την πρώτη πτήση από το Καζακστάν – Πάνω από 380 χιλιάδες οι αφίξεις τουριστών τον Μάιο

Την πρώτη πτήση από το Καζακστάν υποδέχεται αύριο το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου”. Δημοσιογράφοι, bloggers και άλλοι διαμορφωτές κοινής γνώμης καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας “Air Astana”, θα είναι μεταξύ των επιβατών της πτήσης που αναμένεται να προσγειωθεί στις 3.20 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, εγκαινιάζοντας την αεροπορική σύνδεση της πόλης με το Αλμάτι του Καζακστάν. Ο αερολιμένας του Ηρακλείου φέτος επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς τουριστικής περιόδου, υποδεχόμενος τους χιλιάδες τουρίστες που καταφτάνουν για να περάσουν τις διακοπές τους στην Κρήτη.
Μάλιστα, εκτός από την “Air Astana” που έχει πάρει έγκριση για έξι πτήσης την εβδομάδα από το Αλμάτι προς το Ηράκλειο, απευθείας πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του μήνα από το Αμπού Ντάμπι και την Στοκχόλμη, κάτι που έρχεται να επικυρώσει το τουριστικό ενδιαφέρον για την Κρήτη.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Πλιάκας, ο Μάιος έκλεισε για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κρήτης, με 382.738 αφίξεις εξωτερικού και 49.259 αφίξεις εσωτερικού, ενώ για τον Ιούνιο οι προγραμματισμένες θέσεις πτήσεων εξωτερικού είναι 732.000. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αφίξεις τουριστών τον Μάιο έφτασαν στο 95,16% των αντίστοιχων του 2019 και παρουσίασαν αύξηση κατά 450% σε σχέση με το 2021. Υπενθυμίζεται ότι και ο Απρίλιος κινήθηκε ανάλογα, καταγράφοντας για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου 181.974 αφίξεις εξωτερικού, όταν το 2019 αντιστοίχως ήταν 185.566.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του τουρισμού πλέον συμφωνούν στο ότι η φετινή σεζόν θα προσεγγίσει σε αφίξεις και τζίρους εκείνη του 2019, ωστόσο, κρατούν μικρό καλάθι σε σχέση με τα καθαρά κέρδη που θα μείνουν στο τέλος, λόγω της σημαντικής αύξησης στα κόστη (ενεργειακό, τροφοδοσίας και εργοδοτικό).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος