Το Ηράκλειο με το «φακό» των μεταναστών

Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας, με έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, προσφύγων και Ελλήνων, που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα, φιλοξενείται στο κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκης του Ηρακλείου.

Η συλλογική αυτή έκθεση φωτογραφίας, αποτελεί μέρος των ευρύτερων δραστηριοτήτων ένταξης και ευαισθητοποίησης που υλοποιούνται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, σε στενή συνεργασία με Δήμους και Οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών, προβάλλοντας και προωθώντας καλές πρακτικές ένταξης των μεταναστών σε τοπικό επίπεδο.

Η Πόλη του Ηρακλείου με τα εμβληματικά ενετικά τείχη, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ στην Κρήτη Νίκος Κοκολάκης, έχει πρωταρχική θέση στην έκθεση. Τρεις πρόσφυγες και δυο ντόπιοι ερασιτέχνες φωτογράφοι, μέσα από τη θεματική ενότητα «Περπατώντας στα Ενετικά Τείχη» παρουσίασαν φωτογραφικά ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης και αφετέρου περιηγήθηκαν στα πλέον αναγνωρίσιμα σημεία συνάντησης και περιήγησης του Ηρακλείου.

Επίσης, κατά την διάρκεια της δράσης οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σεμινάρια φωτογραφίας, από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Κρήτης (ΕΦΕΚ), φωτογραφικό εταίρο της δράσης στην πόλη του Ηρακλείου. Η ομαδική φωτογραφική έκθεση όλων των φωτογραφικών έργων θα ταξιδέψει από τις 15 Ιουλίου και στους άλλους 7 δήμους, που συμμετείχαν στην εν λόγω φωτογραφική δράση.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρυωτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος