Το έργο του ΠΑΓΝΗ εν μέσω κορονοϊού

Τον απολογισμό λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, το πρώτο πεντάμηνο του 2020, παρουσίασε η διοίκηση του Ιδρύματος, σημειώνοντας ότι κάθε Οργανισμός, ιδιαίτερα του Δημοσίου Τομέα, οφείλει σε τακτά χρονικά διαστήματα να παρουσιάζει αποτελέσματα προς τον πολίτη.

Το ΠΑΓΝΗ- αναφέρει η διοίκηση- ως νοσοκομείο αναφοράς, ξεκίνησε από τις αρχές του Ιανουαρίου, πέρα από την εσπευσμένη έναρξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μέσων προστασίας, να προμηθεύεται υλικά σε χαμηλές ακόμα τιμές και να εξοικονομεί πόρους από λιμνάζουσες διαδικασίες.

Με βάση τα στοιχεία το νοσοκομείο παρουσίασε συνολικά 68% πληρότητα με 2.7000 εισαγωγές. Παρουσίασε μείωση προσέλευσης στα Επείγοντα Ιατρεία 28% και 35% στα Τακτικά Ιατρεία, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Υπήρξε μείωση δαπανών κατά σχεδόν 6%, στα 30,4 εκ.  από τα 32,4 εκ., και τα χρήματα θα αξιοποιηθούν σε εξοπλισμό και υλικό για καλύτερη Υγεία. Οι δαπάνες, πλην υγειονομικού υλικού, μειώθηκαν κατά 33%, ενώ η ανεπαίσθητη μείωση για πρώτη φορά τα τελευταία 8 χρόνια της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 60.000 επιτεύχθηκε, παρά την άνοδο ακριβών σκευασμάτων σε νόσους που σταθερά αυξάνονται.

Χαρακτηριστικά, υπήρξε άνοδος δαπανών σε κλινικές υψηλού κόστους φαρμάκων, όπως Ογκολογία και Αιματολογία, αλλά μείωση σε Παθολογικές και  Χειρουργικές Κλινικές .

«Οι λόγοι- τονίζεται- πέρα από την μειωμένη προσέλευση, ήταν η έγκαιρη αγορά υλικού υγειονομικού και φαρμακευτικού, ιδίως τον Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Τέλος επισημαίνεται ότι άνοδο παρουσίασε κυρίως το μισθολογικό κόστος, κατά 11%, λόγω των αυξημένων προσλήψεων που έγιναν για την αντιμετώπιση περιστατικών covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος