Την αξιοποίηση των Νεωρίων συζητά το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την αξιοποίηση των δυτικών Νεωρίων, τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη κατά την πρόσφατη τριήμερη επίσκεψή της στο Ηράκλειο, θα συζητηθεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.
Το σώμα θα συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης παρόντος του υφυπουργού Αθλητισμού, σήμερα 18 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, με συνολικά 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Θετική προς την πρόταση Αυγενάκη αναμένεται να είναι η εισήγηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ενώ ανάλογη θέση έχει πάρει δημοσίως και η δημοτική παράταξη «ΗράκλειΟΝ Αξίζει» της Ευαγγελίας Σχοιναράκη.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, χαρακτήρισε ως χρυσή ευκαιρία για το Ηράκλειο την πρόταση του κ. Αυγενάκη και το ενδιαφέρον του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο αποτυπώνεται και στην συμφωνία για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με αντικείμενο την αναστήλωση και την αξιοποίηση ολόκληρου του συμπλέγματος του εμβληματικού μνημείου των ενετικών τειχών. Όπως είπε, η Λότζια συμφωνεί με την πρόταση για δημιουργία στα Νεώρια χώρων φιλοξενίας πολιτιστικών και ήπιων αθλητικών δράσεων που δεν θα αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του μνημείου και προτείνει συγκεκριμένο “οδικό χάρτη”. Θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Κρήτης και δήμο Ηρακλείου, να καθοριστούν και να υλοποιηθούν τα έργα στήριξης των δυτικών Νεωρίων, η αναστήλωση των οποίων έχει μείνει ημιτελής εδώ και περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, και στην συνέχεια να προχωρήσει η μελέτη για την απόδοσή τους σε χρήση στη βάση της πρότασης του υφυπουργού Αθλητισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος