Τα νοσοκομεία του Λασιθίου και η δημιουργία ενός νέου – Η θέση του Αλ. Τσίπρα και η πρόταση του Θ. Καλαντζάκη

Σε μείζον ζήτημα για την κοινωνία του Λασιθίου, πρόκειται να αναδειχθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, η υπόθεση της νοσοκομειακής περίθαλψης στο Νομό.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεση να κλείσουν τα περιορισμένων δυνατοτήτων νοσοκομεία Ιεράπετρας, Αγ. Νικολάου, Σητείας και Νεαπόλεως, για να δημιουργηθεί ένα νοσοκομείο με πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση.

Τα νοσοκομεία του Λασιθίου και η δημιουργία ενός νέου – Η θέση του Αλ. Τσίπρα και η πρόταση του Θ. ΚαλαντζάκηΣτην κυβερνητική αυτή θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που βρέθηκε στην Ιεράπετρα την Πέμπτη, απάντησε πως τέτοια κίνηση θα βρει την παράταξη του “απέναντι” κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δρομολογεί την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας.

Λίγο αργότερα ωστόσο, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε απέναντι στον σοβαρό προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας, όταν κατά την συνάντηση του με τον δήμαρχο της Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη, τον άκουσε να του δηλώνει πως όντως λύση που θα εξυπηρετούσε πραγματιστικά τις ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας, θα ήταν εκείνη ενός “ισχυρού και πλήρως εξοπλισμένου Νοσηλευτικού Ιδρύματος, αντί των υφιστάμενων τεσσάρων διεσπαρμένων και υποστελεχομένων Νοσοκομείων”.

Τα νοσοκομεία του Λασιθίου και η δημιουργία ενός νέου – Η θέση του Αλ. Τσίπρα και η πρόταση του Θ. ΚαλαντζάκηΟ δήμαρχος Ιεράπετρας πρότεινε μάλιστα την δημιουργία του νέου Νοσοκομείου στην Παχειά Άμμο, θέση που βρίσκεται σχεδόν στο μέσον του Νομού και σε μικρή απόσταση από όλα τα αστικά και ημιαστικά του κέντρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος