Τα Ανώγεια “αγκαλιάζουν” και πάλι τα προσφυγόπουλα – Επαναλειτουργεί το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Τα Ανώγεια “αγκαλιάζουν” και πάλι τα προσφυγόπουλα – Επαναλειτουργεί το Κέντρο Ασυνόδευτων ΑνηλίκωνΠαιδικές και εφηβικές φωνές ακούστηκαν ξανά στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων στα Ανώγεια που, μετά από δύο χρόνια, άνοιξε ξανά, για να βρουν στέγη, ασφάλεια και μια ζεστή αγκαλιά στο προσωπικό του παιδιά τα οποία γνώρισαν από τα πρώτα τους κιόλας βήματα στη ζωή τον πόλεμο, την απώλεια και την αγωνία της επιβίωσης.

Τα πρώτα 11 παιδιά έφτασαν σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, με το πλοίο της γραμμής. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, πρόκειται για ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, έως 18 ετών, από τη Συρία, το Πακιστάν και την Αίγυπτο. Άλλα τρία προσφυγόπουλα αναμένονται από διάφορα σημεία της Κρήτης.

Τα Ανώγεια “αγκαλιάζουν” και πάλι τα προσφυγόπουλα – Επαναλειτουργεί το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων“Μέχρι χθες διευθετούσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία του κέντρου και πλέον είμαστε έτοιμοι να τα υποδεχθούμε και να τους δώσουμε τη στήριξη που χρειάζονται μέχρι την ενηλικίωσή τους”, ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, σημειώνοντας ότι σταδιακά βρίσκεται ο βηματισμός που πρέπει να ακολουθηθεί, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο της λειτουργίας του.

Η δυναμικότητα του κέντρου, όπως εξήγησε, είναι έως 25 άτομα, ενώ κατά τα προηγούμενα χρόνια της λειτουργίας του έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό εκατοντάδες παιδιά και νέοι που βρέθηκαν μόνοι τους, χωρίς κάποιο συγγενικό πρόσωπο δίπλα τους, στη χώρα μας, στάση μιας “Οδύσσειας” με τελικό προορισμό ένα συγγενικό πρόσωπο, κάπου στην Ευρώπη, ή μια καλύτερη ζωή, μακριά από τον πόλεμο και τον φόβο. Τα παιδιά αυτά βρήκαν στήριγμα στο κέντρο και στους ανθρώπους του και κατάφεραν με την ενηλικίωσή τους να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο, έχοντας αποκτήσει τα αναγκαία εφόδια.

Τα Ανώγεια “αγκαλιάζουν” και πάλι τα προσφυγόπουλα – Επαναλειτουργεί το Κέντρο Ασυνόδευτων ΑνηλίκωνΊσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνων των παιδιών είναι οι δύο διερμηνείς που πλέον θα είναι ο “συνδετικός κρίκος” ανάμεσά στα νέα προσφυγόπουλα και τη νέα τους “πατρίδα”, τα Ανώγεια. Είναι άνθρωποι που φιλοξενήθηκαν στο κέντρο ως ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και οι ίδιοι, όπως είπε ο δήμαρχος. Με την παρουσία τους και τις προσωπικές τους ιστορίες θα στείλουν το μήνυμα της ελπίδας, της προοπτικής σε μια νέα καλύτερη ζωή και της ασφάλειας στις δοκιμαζόμενες ψυχές που θα βρουν καταφύγιο στη δομή των Ανωγείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος