Συνεργασία για λύση στο θέμα των απορριμμάτων

Η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΣΔΑΚ καθώς και το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στο Αμάρι, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ  Ζαχαρίας Καλογεράκης και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Συνδέσμου και δήμαρχο Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός.

Συνεργασία για λύση στο θέμα των απορριμμάτωνΣτη διάρκεια στης συνάντησης συζητήθηκε η πορεία εξέλιξης του έργου που κατασκευάζεται στο Αμάρι με ευθύνη του ΕΣΔΑΚ, το οποίο στο επίπεδο των χωματουργικών εργασιών και της αποκατάστασης του κυττάρου, βρίσκεται περίπου στο 90% της ολοκλήρωσής του. Παράλληλα, συζητήθηκε η αναγκαιότητα απαλλοτριώσεων, για τις οποίες ο Δήμαρχος Αμαρίου θα διερευνήσει τα δεδομένα που υπάρχουν. Επιπρόσθετα, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν την έγκαιρη οικονομική συμμετοχή των συμμετεχόντων δήμων στην υλοποίηση των έργων. Ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα που κατατέθηκαν και το επόμενη χρονικό διάστημα θα εξειδικευθεί η δρομολόγηση λύσεων.

Στη συνάντηση υπήρξε συζήτηση και για τη λειτουργία του ΕΣΔΑΚ, τη συνεργασία με τον Δήμο Αμαρίου και τα ανοικτά ζητήματα που απομένουν να δρομολογηθούν.

«Για μια ακόμα φορά ο Περιφερειάρχης ανταποκρίνεται όχι μόνο στη συζήτηση αλλά και στη λύση των προβλημάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, αλλά μια καθημερινή λειτουργία αφού χωρίς τη στήριξή του δεν θα είχαν γίνει πολλά έργα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καλογεράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Μουρτζανός εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «το κύτταρο ΧΥΤΥ βαίνει προς ολοκλήρωση» και σημείωσε πως «για μια ακόμα φορά βρήκαμε πλήρη ανταπόκριση από τον Περιφερειάρχη που στηρίζει μαζί μας την ολοκλήρωση του έργου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος