Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συνεχίσει τις εργασίες της αντιδιαβρωτικής προστασίας στον κόλπο του Δερματά, εφόσον βρεθεί λύση με τον ανάδοχο, ο οποίος, μετά από πολλούς μήνες αναμονής, υπέβαλε αίτηση διάλυσης της σύμβασης, εξέφρασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε την Παρασκευή, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο θέμα.
Όπως ανέφερε, το έργο έχει όλες τις διαθέσιμες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης πλέον και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και υπέρ της συνέχισής του έχουν ταχθεί όλοι όσοι έχουν εξετάσει τον φάκελο – το Σώμα των Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Ναυτιλίας. Πρόσθεσε ότι η μόνη που επιμένει ότι το έργο δεν μπορεί να συνεχιστεί είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, χωρίς, όπως είπε, να έχει αλλάξει κάτι από το καλοκαίρι του 2018, όταν ο τεχνικός φάκελος του έργου ελέγχθηκε και εγκρίθηκε τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης όσο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Στο θέμα παρενέβη και η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Με ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξίσου στην δημοτική αρχή και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Στην Λαϊκή Συσπείρωση απαντά με σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση της Αποκεντρωμένης. Όπως αναφέρει, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης «μετά την αρχική χορήγηση (2016) της “εξαίρεσης από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης”, χορήγησε επιπλέον παρατάσεις της εξαίρεσης αυτής μέχρι τη συμπλήρωση του συνολικού χρόνου των δύο ετών (2018) προκειμένου να συνδράμει στην ομαλή περαίωση του έργου. Δεν ήταν όμως εφικτό να χορηγήσει άλλη παράταση πλέον της διετίας, η οποία θα ήταν αντίθετη με την ισχύουσα νομοθεσία και το κράτος δικαίου και ισονομίας και, γι΄αυτό, δεν το έπραξε. Αυτό σημαίνει ότι, σύννομα δεν χορήγησε άλλη παράταση εξαίρεσης πέραν της 11ης Δεκεμβρίου του 2018 και, από το χρονικό σημείο αυτό και μετά, δεν είναι δυνατή η νόμιμη εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας στον κόλπο Δερματά χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες έγκρισης εκτέλεσης εργασιών και αδειοδότησης. Τυχόν κατασκευή οποιασδήποτε εργασίας στην περιοχή αυτή θεωρείται παράνομη, αυθαίρετη και απόπειρα καταπάτησης του κοινόχρηστου δημόσιου χώρου».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος