Συνάντηση X. Θεοχάρη με Β. Λαμπρινό για μαρίνα “megayacht” στο Ηράκλειο

Με τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και στελέχη του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Στον υπουργό αναπτύχθηκε το πάγιο αίτημα του Δήμου για την δημιουργία σύγχρονης Μαρίνας η οποία θα εξυπηρετεί όχι μόνο τον τουρισμό yachting που αφορά την Κρήτη, αλλά σκάφη από το σύνολο της Ανατολικής Μεσογείου.

Πρόκειται για χώρο, στο ύψος του Παγκρητίου Σταδίου, που θα μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερα από 1000 τουριστικά σκάφη, μεγάλων διαστάσεων, με χώρους αναψυχής, εγκαταστάσεις ναυταθλητισμού και ξενοδοχείο.

Ο Υπουργός απαντώντας τόνισε πως η ανάγκη ανάπτυξης και στήριξης του συγκεκριμένου είδους τουρισμού είναι υπαρκτή για την χώρα μας “από την Ελλάδα λείπουν περίπου 12.000 θέσεις τουριστικών σκαφών” είπε χαρακτηριστικά, και προέτρεψε τα στελέχη του Δήμου Ηρακλείου να προχωρήσουν πέραν του αρχικού σχεδιασμού, στις διαδικασίες υλοποίησης του έργου.
Συνάντηση X. Θεοχάρη με Β. Λαμπρινό για μαρίνα “megayacht” στο Ηράκλειο
Ο υπουργός στην συνέχεια, επισκέφθηκε το info point του δήμου Ηρακλείου, ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων του νομού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος