Συνάντηση του Μ. Βορίδη με αγροτικούς φορείς στο Ηράκλειο

«Η κατεύθυνση πού πρέπει να πάρουμε είναι το εισόδημα των αγροτών να προέρχεται από των παραγωγή τους, και οι ενισχύσεις να πηγαίνουν εκεί πού υπάρχει ανάγκη». Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, σε σύσκεψη που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και φορείς των αγροτών στα γραφεία της ΚΣΟΣ στο Ηράκλειο.

Με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του νέου κορονοϊού, ο Υπουργός τόνισε ότι γίνεται δουλειά προκειμένου να διαπιστωθεί η ζημιά που έχει προκληθεί από τη μη διάθεση κηπευτικών, όπως η ντομάτα, το αγγούρι, η πιπεριά η μελιτζάνα και πρόσθεσε: «Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με την οινοπαραγωγή, αλλά τα μέτρα που πήραμε, όπως ο πράσινος τρύγος είναι σημαντική. Επίσης μεγάλο μέτρο  είναι η απόσταξη κρίσης, που παίρνει ΦΕΚ και προχωράει. Στηρίζουμε τους οινοπαραγωγούς για να στηριχθούν οι αμπελουργοί και πηγαίνουμε κανονικά με άδειες τις αποθήκες στον καινούργιο τρύγο».

Αναμπέλωση

Συνάντηση του Μ. Βορίδη με αγροτικούς φορείς στο ΗράκλειοΑπαντώντας στον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Μανώλη  Χνάρη που ζήτησε στήριξη του αιτήματος αναμπέλωσης ανέφερε: «Η σταφίδα έχει αμιγώς εξαγωγική προοπτική και τεράστια δυναμική. Μας ενδιαφέρει πολύ και είναι πολιτική μας η αναμπέλωση πρέπει να μπει σε μια σειρά. Θα το εντάξουμε στο επόμενο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, και θα εξετάσουμε κατά πόσον μπορούμε να το ξεκινήσουμε τώρα και να το συνεχίσουμε σαν γέφυρα στο επόμενο πρόγραμμα».

Καλωσορίζοντας τον Υπουργό, ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε: «Θέλουμε ο κόσμος να ξαναγυρίσει στα αμπέλια, στην ενδοχώρα. Να βρούμε τις λύσεις εκείνες για να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος». 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος