Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου, που οργάνωσαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», και η ΕΛΜΕ Ηράκλειου, με τη συμπαράσταση και συμμετοχή της Ομοσπονδίας Γονέων, φοιτητικών συλλόγων.

«Αγωνιζόμαστε τόνισαν τα Σωματεία- απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που γυρίζει το Δημόσιο Σχολείο στα μνημονιακά χρόνια και στην απαράδεκτη τροπολογία με τη χρήση καμερών στις σχολικές αίθουσες. Με αυτήν, μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση βάζοντας στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό και επιχειρώντας να αλλοιώσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία».

Οι εκπαιδευτικοί σημείωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν, «την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, τους επιχειρηματίες στα σχολεία, την αντιδραστική αξιολόγηση».

Τέλος τονίζουν πως θα αντισταθούν, «στην προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες», και δεν θα επιτρέψουν, «την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ