Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου, που οργάνωσαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», και η ΕΛΜΕ Ηράκλειου, με τη συμπαράσταση και συμμετοχή της Ομοσπονδίας Γονέων, φοιτητικών συλλόγων.

«Αγωνιζόμαστε τόνισαν τα Σωματεία- απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που γυρίζει το Δημόσιο Σχολείο στα μνημονιακά χρόνια και στην απαράδεκτη τροπολογία με τη χρήση καμερών στις σχολικές αίθουσες. Με αυτήν, μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση βάζοντας στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό και επιχειρώντας να αλλοιώσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία».

Οι εκπαιδευτικοί σημείωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν, «την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, τους επιχειρηματίες στα σχολεία, την αντιδραστική αξιολόγηση».

Τέλος τονίζουν πως θα αντισταθούν, «στην προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες», και δεν θα επιτρέψουν, «την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος