Για τον ξυλοδαρμό ενός 46χρονου διασώστη του ΕΚΑΒ και ενός 26χρονου αλλοδαπού συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ηράκλειο δύο νεαροί αθλητές του kick boxing, 22 και 23 ετών.
Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι αρχικά επιτέθηκαν σε ένα 26χρονο Ινδό φοιτητή. Προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση και, μετά από συστάσεις, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς αρχικά δεν κατατέθηκε μήνυση σε βάρος τους.
Αμέσως μετά μετέβησαν στον τομέα του ΕΚΑΒ στη Νέα Αλικαρνασσό, προκάλεσαν φθορές σε ασθενοφόρο και στο αυτοκίνητο του 46χρονου και όταν αυτός βγήκε για να τους σταματήσει δέχθηκε και ο ίδιος άγρια επίθεση, μέχρι αναισθησίας.
Ο 46χρονος, με τραύματα στο πρόσωπο, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και οι δύο νεαροί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή. Σήμερα αναμένεται να δικαστούν στο Αυτόφωρο.
Την επίθεση σε βάρος του διασώστη καταδικάζει με ανακοίνωσή το Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Ηρακλείου πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας ως τις 2 το μεσημέρι και παράσταση διαμαρτυρίας, αυτή την ώρα, στο δικαστικό μέγαρο, στο κέντρο της πόλης.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ: «Το σωματείο μας καταδικάζει την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση του συναδέλφου μας εν ώρα υπηρεσίας στον τομέα Αλικαρνασσού δίπλα σχεδόν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια από νεαρά άτομα αναίτια.
Σύμφωνα με την καταγγελία του συναδέλφου κατά τις 4:00 το πρωί δύο νεαροί χτύπησαν το ασθενοφόρο άλλα και τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημίες τα όποια ήταν παρκαρισμένα έξω από τον τομέα. Όταν τους έγινε παρατήρηση για τις ζημίες εκείνοι άρχισαν με μανία να τον χτυπούν σε όλο το σώμα επικεντρώνοντας την μανία τους στο κεφάλι του συναδέλφου αφήνοντας τον αιμόφυρτο, χωρίς αισθήσεις και έφυγαν.
Ακούγοντας η συνάδελφος την φασαρία εντοπίζει άμεσα και λίγα μετρά παρακάτω τον συνάδελφο της στην παραπάνω κατάσταση.
Σε κατάσταση σοκ ενημέρωσε το ασυρματικό μας κέντρο ζητώντας βοήθεια και στη συνεχεία του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.
Ο συνάδελφος νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στην γναθοχειρουργική κλινική.
Καλούμε φορείς και απλούς πολίτες να καταδικάσουν το περιστατικό.
Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών αφού μάθαμε ότι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την Αστυνομία.
Για μια ακόμα φορά τίθεται θέμα της ασφάλειας και τις προστασίας των συναδέλφων εν ώρα υπηρεσίας.
Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο συνάδελφο και να συνεχίσει να προσφέρει με το ίδιο σθένος τις υπηρεσίες του».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος