Στο 70% ο εμβολιασμός και η νόσηση των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Κρήτης

Στο 70% φτάνουν οι εμβολιασμένοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Λίγο πριν σηκωθεί η αυλαία για τα μαθήματα στα δύο από τα τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κρήτης, τα στατιστικά στοιχεία θέλουν το 30% των φοιτητών να παραμένει ανεμβολίαστο.

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε σύνολο 16.352 φοιτητών σε 17 τμήματα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 10.376 φοιτητές, ενώ άλλοι 1.203 έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση. Στους πλήρως εμβολιασμένους προστίθενται και οι 1.028 που έχουν ήδη νοσήσει καθώς και οι 165 που έχουν νοσήσει αλλά και εμβολιαστεί, ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό όσων είναι θωρακισμένοι απέναντι στον ιό στο 71,3%.

Αντίστοιχα είναι τα νούμερα και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο όπου, στα τμήματα του σε όλη την Κρήτη έχουν εμβολιαστεί πλήρως το 62,6% των φοιτητών, ενώ το 7% έχει νοσήσει.

Ακόμα υψηλότερα είναι το ποσοστό εμβολιασμού στο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό των δύο πανεπιστημίων, το οποίο, τουλάχιστον στο ΕΛΜΕΠΑ, φτάνει στο 90%. Σε ό,τι αφορά στους φοιτητές, ωστόσο, που δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν, αυτοί υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό rapid test δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Άλυτο παραμένει όμως το πρόβλημα των ελέγχων κατά την είσοδο των φοιτητών στα Πανεπιστήμια. Αυτό και πολλά άλλα ζητήματα που άπτονται του θέματος των εμβολιασμών αναμένεται να συζητηθούν αύριο στη σύνοδο των πρυτάνεων.

Ειδική μνεία κάνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στους φοιτητές που πρόκειται να πραγματοποιήσουν τα κλινικά τους εργαστήρια στα νοσοκομεία, καθώς δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν που δεν έχει εμβολιαστεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μαθήματά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος