Στην Ιεράπετρα 32 από τους διασωθέντες μετανάστες – Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης στα νότια της Κρήτης

Στην Ιεράπετρα Λασιθίου μεταφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί οι 32 από τους 37 μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, στη θαλάσσια περιοχή 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κρήτης. Πρόκειται για 30 άνδρες, μία γυναίκα και ένα κοριτσάκι, τους οποίους περισυνέλεξε δεξαμενόπλοιο και στη συνέχεια τους μετέφερε ανοιχτά της Ιεράπετρας, από όπου τους παρέλαβαν τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού της περιοχής. Οι υπόλοιποι 5 διασωθέντες μεταφέρθηκαν από το Super Puma που συμμετέχει στις έρευνες διάσωσης, στην Κάρπαθο.

Οι 32 μετανάστες φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο Ιεράπετρας, και υποβλήθηκαν σε rapid test για τον κορονοϊό τα οποία ήταν όλα αρνητικά.
Στην Ιεράπετρα 32 από τους διασωθέντες μετανάστες – Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης στα νότια της Κρήτης
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης καθώς αγνοούνται περίπου άλλα 10 άτομα, τα οποία σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων επέβαιναν μαζί τους στο ιστιοφόρο.
Οι συνθήκες παραμένουν πολύ δύσκολες, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Τη δυσχερή θέση στην οποία βρέθηκε χθες το απόγευμα το ιστιοφόρο, αντιλήφθηκε παραπλέον πλοίο, που ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου το οποίο προσέγγισε το ιστιοφόρο προς συνδρομή, ανέφερε ότι το σκάφος άρχισε να βυθίζεται, και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση περισυλλογής των επιβαινόντων σε αυτό.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα ελικόπτερο, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ρεπορτάζ: Ιάσων Ταβλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος