Στη θάλασσα ξανά η χελώνα

Μια θαλάσσια χελώνα Καρέτα- Καρέτα, που βρέθηκε τον Απρίλιο του 2015 τραυματισμένη στην περιοχή των Γουβών και μεταφέρθηκε για περίθαλψη στο Ενυδρείο Κρήτης, θα απελευθερωθεί αύριο στις 11 το πρωί στην παραλία του ξενοδοχείου «Κνωσός Μπιτς» στην Αρίνα Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Ενυδρείου, η χελώνα, βάρους 30 κιλών, βρέθηκε από επισκέπτες της περιοχής. Ήταν αδύναμη και αφυδατωμένη, με έντονα πρησμένα μάτια χωρίς εξωτερικά τραύματα ή κάποια μάρκα. Συλλέχθηκε και μεταφέρθηκε από το προσωπικό της Ενυδρειολογίας στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ακολούθησε ακτινογραφία στην οποία παρατηρήθηκε η παρουσία αγκιστριού στον οισοφάγο της και εφαρμόστηκε το προτεινόμενο πρωτόκολλο για την ενυδάτωση και την ενδυνάμωσής της.
Μετά από 40 ημέρες «νοσηλείας» έδωσε τα πρώτα σημάδια βελτίωσης εφόσον άρχισε να καταναλώνει νωπά ψάρια ως τροφή. Επτά μήνες αργότερα, σε ακτινογραφία που επαναλήφθηκε, το αγκίστρι στον οισοφάγο φάνηκε ελαφρώς μετατοπισμένο. Σε 11 συνολικά μήνες το αγκίστρι είχε πλήρως διαβρωθεί και εξαφανιστεί από τα γαστρικά υγρά του οργανισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ