Σοβαρό επεισόδιο στη φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού – Τρεις κρατούμενοι στην εντατική

Σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται τέσσερις κρατούμενοι των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού μετά από μεταξύ τους επεισόδιο.
Η κατάσταση ήταν έκρυθμη από νωρίς, χωρίς, ωστόσο, οι μικροεντάσεις να πάρουν διαστάσεις. Ξέφυγε με το κλείσιμο των κρατουμένων στα κελιά τους και των τεσσάρων “πρωταγωνιστών” του επεισοδίου στο δικό τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του καταστήματος της Νέας Αλικαρνασού, Νίκο Φιλιππάκη, τρεις από τους κρατούμενους για αδιευκρίνιστους λόγους χτύπησαν τον τέταρτο, προκαλώντας του τραύματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ. Αμέσως μετά οι τρεις συγκρατούμενοί του έβαλαν στο κελί φωτιά, από την οποία υπέστησαν εγκαύματα και χρειάστηκε να διακομιστούν επίσης στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Στην εντατική

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης, οι τρεις από τους κρατούμενους διακομίσθηκαν με εισπνευστικά εγκαύματα, διασωληνώθηκαν και μεταφέρθηκαν οι δύο στη ΜΕΘ του τριτοβάθμιου νοσηλευτικού ιδρύματος και ο τρίτος, λόγω πληρότητας στην πρώτη, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο νοσηλευόμενους στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ είναι πιο σοβαρά και θα εξεταστεί η μεταφορά του εντός της ημέρας σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ ο δεύτερος είναι σε καλύτερη κατάσταση και ενδέχεται να επιχειρηθεί η αποσωλήνωσή του τις επόμενες ώρες. Σε ό,τι αφορά τον τέταρτο κρατούμενο, φέρει κακώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα, όμως, όπως ανέφερε ο κ. Κτενιαδάκης, είναι εκτός κινδύνου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στον θάλαμο των κρατουμένων.

Καθημερινότητα τα επεισόδια μεταξύ των κρατουμένων

Τα επεισόδια μεταξύ των κρατουμένων είναι καθημερινά, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππάκη, αν και δεν γίνονται γνωστά καθώς δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν. Το κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού έχει ξεπεράσει προ πολλού τα “όρια αντοχής” του, με τον αριθμό και το μίγμα των κρατουμένων να ανησυχούν και τους ίδιους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που από τριμήνου με επιστολή τους είχαν ζητήσει από τους αρμόδιους τη λήψη μέτρων. “Σε ένα κελί 7 τ.μ. θα έπρεπε να είναι ένας κρατούμενος, αν μιλάμε για κατάστημα κράτησης σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας. Θα είχαμε δύο κρατούμενους αν μιλάμε για τριτοκοσμική χώρα. Εμείς που έχουμε τέσσερις σε τι χώρα ζούμε;” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Πρόσθεσε δε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αριθμητικό, δεν οφείλεται αποκλειστικά στην υπέρβαση της δυναμικότητας της φυλακής. Όπως εξήγησε, “μόνιμος” βραχνάς είναι και η σύνθεση, το μίγμα των κρατουμένων, καθώς λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, υπάρχει μία και μόνη πτέρυγα, στην οποία φιλοξενούνται όλοι, ανεξάρτητα από εθνικότητα και βαρύτητα αδικήματος. Αυτή η παράμετρος θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και το κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως άλλα, που διαθέτουν περισσότερες πτέρυγες, κατέληξε ο ίδιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος